KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

"Sokféle stílusban megtalálom a szépet..." Riport Vermes Dóra lakberendezővel

2018.07.14.

"Sokféle stílusban megtalálom a szépet..." Riport Vermes Dóra lakberendezővel

"A munkámból adódó változatosság mindig új kihívások elé állít, amiket folyamatos kreatív és rugalmas gondolkodással lehet megoldani. A tervezési és termék, - illetve anyagismeret mellett rendkívül jó emberismeret is szükséges ehhez a szakmához. "

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod?

Már amikor iskolás voltam, mint minden gyerek én is sokat rajzoltam házakat, de nem a szokványos módon, hanem alaprajzi elrendezésben. Persze ekkor még fogalmam sem volt róla, hogy ez tervezés iránti vágy lenne, vagy szakmai érdeklődés, ez inkább a gimnáziumi évek alatt kezdett el egyre tudatosabb lenni. Maga az út kisebb kitérővel indult: a lakberendezést és látványtervezést párhuzamosan tanultam a hotel menedzsment képzéssel együtt Budapesten. Négy évig különböző luxushotelekben dolgoztam Budapesten, Londonban, Spanyolországban és Amerikában is. Alapvetően a szállodák világa készített fel a rugalmas és ügyfélközpontú vállalkozói életmódra.

Szállodai koncepciótervek

Miért szereted ezt a szakmát? Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább?

A munkámból adódó változatosság mindig új kihívások elé állít, amiket folyamatos kreatív és rugalmas gondolkodással lehet megoldani. A tervezési és termék, - illetve anyagismeret mellett rendkívül jó emberismeret is szükséges ehhez a szakmához. Mindezen tudás egy élethosszig tartó tanulást igényel, hiszen napi szinten jönnek ki új és új megoldások, technológiák a piacra. Szerintem egy nagyon sokrétű és érdekes ágat sikerült választanom, nagyon élvezem minden pillanatát, mintha csak a hobbim lenne.

Gyerekszoba tervek

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal?

A legfontosabb szerintem az, hogy megismerjem a megbízó igényeit. Ez sokszor nehéz feladat, hiszen ha valaki először dolgozik tervezővel, talán még nem fogalmazta meg magában sem, hogy mik a preferenciái egy tér kialakításánál. Ez egy rendkívül érdekes önismereti feladat, néha látom a megrendelőkön, hogy maguk is meglepődnek 1-1 irányított kérdést hallva. Pedig ahhoz, hogy egy igazán kényelmes otthont tudjunk létrehozni, akár az is fontos kérdés lehet, hogy ki milyen kezes vagy hogy mi a napi rutinja. Természetesen a kiadásra készülő vagy kereskedelmi célú ingatlanok esetében más a séma, de ott is rengeteg tényezőt vizsgálni kell a tervezés előtt.

Rövidtávú kiadásra készült lakás

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban?

A megrendelőim köre nincs leszűkítve egy konkrét típusra, dolgozom magánembereknek és kooperációban tervezői irodákkal is. Magyar megrendelők mellett volt szerencsém külföldi megrendelőknek, többek között Új-Delhiben egy nemzetközi tervezői irodával több megbízáson is együtt dolgozni indiai projekteken.

Home Staging – a meglévő lakás frissítése néhány új bútor és dekoráció segítségével

Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy?

Egyik eddigi kedvenc tervem, amely alapján szeptemberben kezdenek építkezni, egy Budapest vonzáskörzetében található családi ház felújítása. Itt a megrendelő elég nagy teret hagyott a tervezői fantáziának, csak az alapvető szín és formavilágot határozta meg. Egy eklektikus sváb falusi házból kellett letisztult modern otthont teremteni, kisebb szerkezeti átalakításokkal. Ez egy komplex feladat, amelyet a velem kooperáló látványtervező által megalkotott 3D-s renderképek is jól tükröznek. Izgatottan várjuk a végeredmény elkészülését.

Letisztult modern design egyedi megoldásokkal és anyagvilággal

Hogyan lehetséges lépést tartani a folyamatosan megújuló divatirányzatokkal?

Szerencsére az internet megkönnyíti a különböző trendek és innovációk követését. Ismerve a megfelelő felületeket, nap mint nap rengeteg hasznos információhoz lehet jutni, továbbá inspiráció gyűjtéshez is nagyon jó eszköz. Szerintem fontos továbbá itthoni és nemzetközi kiállításokon is részt venni, hiszen ez az a hely, ahol a szakma különböző tagjai találkoznak és segítik egymás munkáját. A bemutató szalonok hírlevelei és szakmai napjai is nagy segítséget nyújtanak az új trendek és termékek megismerésében.

Modern fürdőszoba tervek, mai divatirányzatok megjenésével

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben?

Sokféle stílusban megtalálom a szépet és a nekem tetsző irányt, de a letisztult modern terek azok, amik a legjobban jellemeznek, ha szabad kezet kapok a tervezésnél. Az élhető minimál design mellett a skandináv, az industrial és az Art Deco stílusokat is nagyon kedvelem.

Letisztult modern hálószoba gardróbbal, általam tervezett bútorokkal és számomra kedves színvilágban

Egy lakberendezési munka közben mennyire köszönnek vissza a számodra aktuálisan kedvelt stílusjegyek?

Szerintem minden tervező kicsit másképp interpretálja az adott stílusjegyet, ez az, amitől nem egy másolat lesz a létrehozott tér, hanem egy egyedi, személyre szabott megoldás. Az általam kedvelt stílusjegyek megjelenésének mértékét azonban a megrendelő ízlésvilága és igényei szabják meg, hiszen ő fog az adott térben élni vagy dolgozni.

Fagyizó és kávézó látványtervei – Csikós Mihály építésszel (Csikós Terv) készült kooperációs munka

Lehet-e tudni, milyen meg nem valósított terveid vannak még a lakberendezés terén?

Jelenleg a Brightoni Egyetem londoni kihelyezett képzésén másodéves hallgatójaként szélesítem tervezői látásköröm. A Londonban és nemzetközi szinten is előkelő helyen álló iskola a gyakorlatias, projekt alapú oktatásra helyezi a hangsúlyt. Terveim között áll a nemzetközi kapcsolatépítés és a kinti tervező irodákkal való esetleges együttműködés is.

Diákoknak kiadásra készülő apartman lounge része

Kik keresnek meg leginkább a falpanel megoldásokkal, illetve Te kiknek ajánlod ezeket?

Külön falpanel megoldásokat a megrendelők nem szoktak maguktól kérni, de mikor megmutatok nekik 1-2 referencia képet vagy mintadarabot, mindig lelkesen csillan fel a szemük. Mivel rengeteg féle forma, anyag és szín létezik, bármilyen stílushoz meg lehet találni a megfelelő típust. Nem is beszélve a panelek praktikus tulajdonságairól, mint pédául a hangszigetelés.

Különböző falpanel megoldások – Csikós Mihály építésszel (Csikós Terv) készült kooperációs munka

Szerinted mitől egyediek a Kerma panelek?

A Kerma folyamatosan bővíti választékát, így ha falpanelekről van szó, rengeteg trendi és elegáns megoldást kínál. Egyik kedvencem a Corkbee parafa paneltípus, amelynek színkészlete a jelenlegi trendeknek megfelelő, valamint természetbarát anyagokból készül, ami egyre fontosabb tényező napjainkban.

Rövidtávú lakáskiadásra készült hálószoba Kerma falpanellel

Minden bizonnyal örömmel mondható, hogy elfoglalt lakberendező vagy. De mégis kevés szabadidődben hogyan töltődsz fel, hogyan kapcsolódsz ki?

Magánvállakozóként vannak olyan hetek amik csak a munkáról szólnak, de mindenképp próbálok közben is időt szakítani a hozzám közel állókra. Emellett mindig próbálok inspirálódni, és több szemszögből nézni egy épületet. 1-1 utazás, kiállítás vagy jó film mind feltölt és inspirálhat is.

Eklektikus penthouse konyhája, nappalija és hálószobája

Megjegyzés: A cikkben szereplő látványtervek Vermes Dóra enteriőr tervező rajzai alapján készültek (látványtervezők: Gódor Blint, Szakács Márk, Csikós Márk).

vissza

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088

Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (30) 610 - 4933

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Galamb utca 6.

H-P  8-16:30

12:30-13:30 az ügyfélfogadás szünetel

Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

www.royalfutar.hu

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

30 000 Ft-ig 1 990 Ft

30 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

M-FLEX pvc dekor …

M-FLEX pvc dekor téglamintás panel-10 Akciós ár:
890 Ft helyett
690 FtEgységár: 690 Ft /db
Új

Sand - Kagylós PVC falpanel

Sand - Kagylós PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db
Új

Műbőr falvédő-54 …

Műbőr falvédő-54 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
32 870 Ft helyett
29 600 FtEgységár: 29 600 Ft /db

Lake polisztirol falpanel

Lake polisztirol falpanel Akciós ár:
1 890 Ft helyett
1 600 FtEgységár: 1 600 Ft /m2

Kék virágok nyomtatott …

Kék virágok nyomtatott műbőr falvédő Akciós ár:
67 500 Ft helyett
54 000 FtEgységár: 54 000 Ft /db
Új

Grey Seam csempe PVC falpanel

Grey Seam csempe PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db

59978 zöld levelek Regul PVC …

59978 zöld levelek Regul PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db
Új

Tölgy, keskeny, …

Tölgy, keskeny, hasított-lakkozott Wallure fa falpanel Akciós ár:
33 000 Ft helyett
27 000 FtEgységár: 27 000 Ft /m2

Flower Virág mozaik PVC …

Flower Virág mozaik PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db

Coffee kávés PVC falpanel

Coffee kávés PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db