KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088


Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (70) 425 - 6688

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Fokos utca 14/a

H-P  8-16:00

Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

20 000 Ft-ig 1 990 Ft

20 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

Műbőr falvédő-145 V-65 …

Műbőr falvédő-145 V-65 faldekoráció (200x75 cm Akciós ár:
45 187 Ft helyett
40 668 FtEgységár: 40 668 Ft /db

Műbőr falvédő-187 …

Műbőr falvédő-187 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
36 160 Ft helyett
32 545 FtEgységár: 32 545 Ft /db

Pink Orchid - Rózsaszín …

Pink Orchid - Rózsaszín Orchidea PVC falpanel Akciós ár:
2 990 Ft helyett
2 690 FtEgységár: 2 690 Ft /db
Új

Polistar Piramida polisztirol …

Polistar Piramida polisztirol panel Akciós ár:
1 890 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /m2

Travertin - Márvány mintás …

Travertin - Márvány mintás PVC dekorpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 750 FtEgységár: 1 750 Ft /db
Új

10db Flower PVC falpanel+2db …

10db Flower PVC falpanel+2db Soudal T-Rex transzparens ragasztó Akciós ár:
23 780 Ft helyett
20 100 FtEgységár: 20 100 Ft /csomag
Új

Polistar 4414 XL beton …

Polistar 4414 XL beton hatású polisztirol panel Akciós ár:
2 490 Ft helyett
2 190 FtEgységár: 2 190 Ft /m2
Új

M-FLEX pvc fehér …

M-FLEX pvc fehér csempemintás 0528-K01 Akciós ár:
890 Ft helyett
690 FtEgységár: 690 Ft /db
Új

Flower Virág mozaik PVC …

Flower Virág mozaik PVC burkolat Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 850 FtEgységár: 1 850 Ft /db

MyWall OCEAN falpanel

MyWall OCEAN falpanel Akciós ár:
2 690 Ft helyett
2 390 FtEgységár: 2 390 Ft /db

10 dolog, amit az emberek kérdeznek, mikor falburkolatot keresnek az otthonukba!

2021.05.24.

10 dolog, amit az emberek kérdeznek, mikor falburkolatot keresnek az otthonukba!

Ha valamilyen újdonságról, vagy kevésbé ismert dologról van szó, akkor mindig jönnek a kérdések bennünk és szeretnénk az adott témáról, vagy jelen esetben termékről, többet megtudni! A falpanelekkel sincs másképp! A falburkolatok világában ez egy új dolog, hiszen ha valaki a falak burkolására, dekorálásra gondol, akkor a legtöbb esetben a tapéta, vagy a festett fal szokott beugrani!

Mi a Kerma Design csapata, több mint 9 éve dolgozunk ezen és habár a webáruházunkba leadott rendelések száma mára már több mint 22.000 (!!!), aki még csak most találkozik és ismerkedik a falpanelekkel, azoknak ez a falburkolat megoldás kérdéseket vet fel, jogosan! 

A fent felsorolt 10 kérdés a legtöbb érdeklődőben biztos felmerül és választ vár rá! Most ebben próbálunk egy kicsit segíteni:

  1. Melyiket válasszam?

Jogos kérdés, hiszen már olyan sokféle falpanel létezik. A mi webáruházunkan is több mint 2000 különböző található! Az első az, hogy hova szeretnéd, a lakás melyik részébe, mi lenne a funkciója? Egy falpanel a legtöbb esetben csak egy sima dekoráció a falon, de készülhet belőle tv fal, ágyvég, előszoba faldekoráció, vagy falvédő is. Ha már tudod, hogy hova és mi lenne a funkciója, akkor azt kell eldönteni, hogy mekkora felületre szeretnéd, milyen színben és milyen stílusban illeszkedne az otthonodhoz. Webáruházunkban minden termékleírásban megtalálható sok információ a panelek méretéről, kiszereléséről, áráról stb. Ha mégis segítségre van szükséged, akkor keress minket e-mailben, vagy telefonon és szívesen segítünk! Tudjuk, hogy nem könnyű eligazodni a sok típus között, de ezért vannak tematikus galériákba rendezve a referencia képek, illetve a facebook bejegyzéseink is. 

  1. Milyen legyen a fal?

A legtöbb falpanel esetében, de más burkolatoknál is elmondható, hogy az adott fal legyen por- és zsírmentes. Erre azért van szükség, hogy jobb legyen a tapadás, mivel a a falpanelek ragasztással rögzíthetőek a falra. Nem érdemes penészes, vizes, vagy málló vakolatú falra semmit se felrakni, először a falat tegyük rendbe. A legtöbb esetben elég, ha a fal kap egy alapozót, nem kell lefesteni. Vannak olyan falburkoló panelek, melyek akár meglévő csempére, tapétára, vagy lambériára is felrakhatóak, de persze itt is fontos, hogy a panel alatt lévő burkolat megfelelően és biztosan álljon. Egy leválló tapétán nem fog megmaradni semmi! Ha egy fal nem egyenes, a felülete itt-ott domború, akkor az is lehet probléma. Ezt gletteléssel hozzuk rendbe. Ez azért kell, hogy az egymás melletti panelek jól illeszkedjenek. Egyébként a rugalmasabb, hajlítható falpanel típusok (pvc, szivacs) a kisebb egyenetlenségeket eltakarják, de azért jobb az egyenes, sima felület! Biztos, ami biztos! Ha a falon, illetve a falban valamilyen kábel, aljzat, dugalj vagy kapcsoló található, akkor azzal is számoljunk majd a kivitelezés során. 

  1. Mennyit vegyek belőle?

Ez függ attól, hogy mekkora felületre, milyen méretű panelt néztél ki. Webáruházunkban általában m2 vagy darab kiszerelésben vásárolhatóak a falpanelek. Minden méret fel van tüntetve. Ha meg van az adott fal mérete, tehát a hosszúság vagy szélesség és a magasság, akkor ebből kiszámolható a m2. Jó esetben a méretek oszthatók a falpanelek méretével és akkor egyszerű helyzetben vagy! Ha nem, akkor érdemes rászámolni kb 10%-ot, vagyis egy-két darabbal, vagy mérettől függően többet venni. Ha segítségre van szükség, akkor ebben is szívesen segítünk, vagy kiszámolja neked a burkoló, vagy a festő, ha nem te rakod fel a paneleket. 

  1. Ki fogja nekem ezt feltenni?

Ha a kivitelezésről van szó, akkor az manapság nem egyszerű dolog...Sok a munka és kevés a szakember! Jó hír, hogy a falpanelek egy része szakember nélkül, akár házilag is felrakhatóak! Nem kellenek hozzájuk spéci szerszámok, vagy nagy előkészület se. Ilyenek például a FlexWall pvc panelek, a polisztirol burkolataink, vagy a Kerma műbőr panelek, melyek a legnépszerűbbek webáruházunkban. Ha mégis szakemberre van szükség, akkor mi is tudunk ajánlani, vagy keress egy jó festőt, vagy burkolót, nekik menni fog a felrakás! 

  1. Mennyibe fog kerülni a felrakás?

Ez egy nehéz kérdés, mivel mi webáruház vagyunk, forgalmazók és gyártók, a kivitelezéssel nem foglalkozunk. Valószínüleg az Emagnál se tudják, hogy mennyiért kötik be a mosógépet, vagy az elektromos sütőt. Mint arról fentebb írtunk, ha magad oldod meg a kivitelezést, akkor azzal időt és pénzt is spórolhatsz! Általánosságban azért elmondható, hogy a 3D-s falpanelek felrakása nem drágább m2-re vetítve, mint a hidegburkolatok, vagy a laminált parketta lerakása. De ez nagyban függ az adott falpanel típusától és anyagától is! 

  1. Milyen szerszám kell hozzá?

Szerencsére nem egy szerszám igényes műveletről van szó. Jó ha van kéznél egy mérőszalag, egy jelölő ceruza, vízmérték. Ezek azért kellenek, hogy pontosan megtudjuk a panelek helyzetét határozni és szép minőségi munkát végezhessünk. A ragasztóhoz pedig egy kinyomópisztoly, ha olyat vettünk, vagy spakli, ha nem tubusos.  Ha a falpanel nem festhető típusú, akkor más nem is kell. Ha festeni kell, akkor pedig ecset, vagy henger. 

  1. Milyen ragasztót vegyek? 

Mint arról írtunk a falpanelek ragasztással rögzíthetőek a falra. Mi a Soudal ragasztókat ajánljuk és forgalmazzuk. Ez egy bevált márka, elérhető árban. Több falpanel típushoz is szuperül működik! Minden termék mellett a leírásban feltüntettük az ajánlott ragasztót is. Ha valaki nem ragaszkodik ehhez a márkához, akkor az áruházakban vagy a festék üzletekben talál hasonló tulajdonságú termékeket. Sok esetben a burkolók és a kivitelezők szeretnek a általuk ismert és bevált márkákhoz ragaszkodni, amivel nincs semmi baj! 

  1. Mennyi ragasztó kell hozzá?

Ez falpanel típustól függ szintén. Ezt is feltüntettük a termékleírásokban, vagy kérdezd meg a burkolót. Mi a falpanelekhez vizesbázisú ragasztókat ajánlunk. Részben azért, mert az oldószeres ragasztók egyes termék típusokkal (polisztirol) reakcióba léphetnek, károsíthatják azokat. Ha a ragasztással kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, keress minket e-mailben, vagy telefonon!

  1. Hogy fogom takarítani?

Az első, hogy az adott helyre megfelelő panelt válasszunk! Ha fontos a takaríthatóság, mint például a konyha, vagy a fürdőszoba esetén, akkor oda nem mindegy, hogy az falpanel milyen anyagból van. Általánosságban a falburkoló panelek portörlővel, vagy vizes, nedves ruhával takaríthatóak. Kerüljük az oldószeres takarító szereket, illetve minden esetben végezzünk egy kisebb, vagy kevésbé látható helyen próba tisztítást, nehogy a panel felülete elszíneződjőn, vagy sérüljön. Természetesen más ápolást igényel például egy műbőr, vagy egy gipsz felület. 

  1. Le lehet ezt szedni a falról?

A tapétát vagy a csempét le lehet? Igen, de persze nem ugyanúgy! Nos a falpaneleket is! Persze az nem mindegy, hogy melyik falpanelről beszélünk. Ez függ attól, hogy milyen anyagból van az adott panel, milyen felületről kell leszedni és milyen és mennyi ragasztóval volt rögzítve. Ezek függvényében lehetne megmondani, hogy mekkora munkára számíthatunk az eltávolításkor! 

Ezek voltak a legtöbb esetben felmerülő kérdések a falpanelekkel kapcsolatban! Ha további észrevételed, vagy kérdésed van, keress minket és szívesen segítünk! Vagy nyugodtan kérdezz, vagy olvass a különböző Facebook csoportokban, ahol általában valós és releváns válaszokat kaphatsz!  

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!