KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088

Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (30) 610 - 4933

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Galamb utca 6.

H-P  8-16:30

12:30-13:30 az ügyfélfogadás szünetel

Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

www.royalfutar.hu

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

30 000 Ft-ig 1 990 Ft

30 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

M-FLEX pvc szürke mozaik …

M-FLEX pvc szürke mozaik 0529-K05 Akciós ár:
890 Ft helyett
690 FtEgységár: 690 Ft /db
Új

Kislány-pitypang nyomtatott …

Kislány-pitypang nyomtatott műbőr falvédő Akciós ár:
67 500 Ft helyett
54 000 FtEgységár: 54 000 Ft /db
Új

Műbőr falvédő-35 …

Műbőr falvédő-35 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
41 960 Ft helyett
37 770 FtEgységár: 37 770 Ft /db

Ventura - Keskeny tégla …

Ventura - Keskeny tégla mintás 3D falpanel Akciós ár:
5 990 Ft helyett
4 990 FtEgységár: 4 990 Ft /m2
Új

Műbőr falvédő-49 …

Műbőr falvédő-49 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
32 870 Ft helyett
29 600 FtEgységár: 29 600 Ft /db

Coral - Akvárium PVC falpanel

Coral - Akvárium PVC falpanel Akciós ár:
2 990 Ft helyett
2 690 FtEgységár: 2 690 Ft /db
Új

58513 világos Regul PVC …

58513 világos Regul PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db
Új

Flows - Áramlat mintás 3D …

Flows - Áramlat mintás 3D falpanel Akciós ár:
5 990 Ft helyett
4 990 FtEgységár: 4 990 Ft /m2
Új

Baba rózsa nyomtatott …

Baba rózsa nyomtatott műbőr falvédő Akciós ár:
67 500 Ft helyett
54 000 FtEgységár: 54 000 Ft /db

Travertin - Márvány mintás …

Travertin - Márvány mintás PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db
Új

Interjú Barota Melinda lakberendezővel – Gyerekszoba

2019.11.10.

Interjú Barota Melinda lakberendezővel – Gyerekszoba

Melinda maga is anyuka, így nem véletlenül esett a választás erre a témára, hiszen lakberendezőként és anyukaként pontosan tudja, mi az, amire valóban igény és szükség van egy gyerekszobát illetően.

Egy gyerekszoba tervezése szívmelengető megbízás, melynek első és legmeghatározóbb aspektusa a gyermek életkora. Ahogy növekednek a kicsik, úgy kell a szobát is formálni és hozzájuk igazítani. Ha előrelátóak vagyunk, akkor ezt a megújulást már a szoba eredeti kialakításakor megfogalmazhatjuk és választhatunk olyan elrendezést, bútordarabot és dekorációt, ami idomulni fog az évek alatt transzformálódó szobához.

Első eset amikor újszülött érkezik a családba. A legnagyobb öröm és izgalom és hogy magunk mellett szeretnénk tudni a kicsit vagy külön ágyban, vagy külön szobában, azt egyéne válogatja. Mindenki csinálja, úgy ahogy neki(k) megfelelő. A hálószoba sarokban többnyire elfér egy kiságy. Amire azonban itt is figyeljünk, hogy ne tegyük huzatos helyre, ablak alá, fűtőtest mellé közvetlenül.

 A gyerekszobának a színét mondanám hogy meghatározza a baba neme, de a mai trend annyira letisztult, modern és unisex falszínt sugall, ami akár kislányoknak, akár kisfiúknak megfelelő lehet, gondolok itt a szürke, fehér és bézs árnyalatokra. Ezeket a világos falszíneket színes textilekkel és kiegészítőkkel tehetjük bájosabbá. Az unisex alapszín jó hír azok számára, akiknek a fia és lánya egy szobában lakik.

Újszülött esetén állítható magasságú rácsos kiságyat érdemes választanunk, hogy ne kelljen mélyre hajolnunk eleinte, de ahogy feláll a baba, le lehessen tenni a fekvőfelületet az alsó pozícióba, hogy biztonságba tudjuk. Ha a kiságy rácsa leszerelve ágyikóként is használható totyogó korban, az meghosszabbítja a bútordarab használati idejét. Szükség lesz egy pelenkázóra, melynek ha fedőlapja levehető, akkor komódként / polcos szekrényként tovább funkcionálhat. Szoptatós fotelt tehetünk a kiságy közelébe, aminél fontos szempontnak tartom, hogy babával a kezünkben is könnyen tudjunk felállni belőle, ezért a magasabb ülőlappal rendelkező, derekat, hátat jól támasztó foteleket tartom praktikusabbnak (lehetőleg lábtartóval együtt).

Végül hagy hívjam fel a figyelmet az éjszakai fény szerepére. Akár állítható fényerejű mennyezeti lámpát választunk, akár falikart vagy rejtett ledeket, gondoskodjunk az éjszakai etetéshez szükséges kis fényerőről. És a fény kizárását segítő black-out függönyről, vagy redőnyről, ami a nappali pihenést segítheti elő.

 Ovis korba érve már biztosan nagyobb ágyikóra kell váltanunk. A fehér és fa színű bútorok hosszú távon szolgálatunkra lehetnek. A házikó kerettel rendelkező fa ágyikók például kimondottan kedves összképet adnak és évekig használhatóak.

A játékok és könyvek gyűlnek időközben, ezért érdemes szelektálni folyamatosan. Ha elteszünk a pincébe egy zsák játékot és fél év múlva elővesszük, az újdonság öröméve hathat a gyerekre és mi is rendet tudtunk tartani a kisebb mennyiségű játékkal a szobában. Egy ovisnak már szüksége van asztalkára ahol gyurmázhat, rajzolhat. Fontos, hogy méretben alkatához valót válasszunk és a sok-sok apróságnak biztosítsunk pakoló, tároló felületet.

Kamaszkorba érve már nyílik a személyiségük és szülőként úgy gondolom, kell a gyereknek is egy hely, ahol önmaga lehet és kibontakozhat, így legyen a nagyvilágban egy pont, ahol biztonságban és jól érzi magát, otthon, a szobájában. A harmónia lakberendezőként elsődleges szempont nálam, de ha 1-2 poszter vagy sötét fal ezt megborítja, hát legyen, gondoljuk át együtt a kívánságait és segítsük az útján. Előkerülnek a hobbik jelképei (gördeszkák, gitárok, karate és úszóverseny érmei… kinek mi), vagy épp egy divatos irányzat stílusjegyei (például egy menő téglafal, csövekből épített könyvespolc).  A szoba karakteresebbé válhat amellett, hogy a tanulósarok és alvó funkció megmarad.

 Kell e dekorálni egy gyerekszobát?

 Mivel a játékok színkavalkádja miatt egy gyerekszoba soha nem lesz unalmas, ezért akkor javaslok dekorációt (fali képeket, tapétákat, falfestéseket) ha mindennek megvan már a helye és a dekornak szánt tételek valóban érvényesülnek, nem pedig káoszhoz vezetnek. Ezeken a képeken az üres falfelületekre került falfestés, mivel a könyves és játékos polc a szemközti oldalon kapott helyet:

Amikor az ágy a fal mellé kerül, felmerül az igény, hogy a gyerek ne a hűs falnak dőljön és jó lenne olyan megoldást találni rá, ami nem a régi falvédők hatását kelti. Ekkor a KERMA műbőr fali paneleit ajánlom, mert egyedi méretben és színekben, akár nyomtatott képpel készülnek és tökéletesen megfelelnek mind a hasznossággal szembeni igényeinknek, mind a design elvárásoknak.

Ha épp gyerekszobát tervez, akkor a fentiek alapján azt tanácsolhatom, törekedjünk a letisztultságra, harmóniára, használjunk ki minden cm-t a szobában és készüljünk fel, hogy mire kettőt pislogunk, már nem (csak) a mi ízlésünket fogja tükrözni gyermekünk birodalma.

További lakberendezési ötletek és képek itt: Melish Design

vissza