KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088


Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (70) 425 - 6688

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Fokos utca 14/a

H-P  8-16:00

Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

20 000 Ft-ig 1 990 Ft

20 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

10db Old Brick Grey PVC …

10db Old Brick Grey PVC falpanel+2db Soudal T-Rex transzparens ragasztó Akciós ár:
23 780 Ft helyett
20 100 FtEgységár: 20 100 Ft /csomag
Új

Tölgy, keskeny, …

Tölgy, keskeny, hasított-lakkozott Wallure fa falpanel Akciós ár:
34 900 Ft helyett
31 900 FtEgységár: 31 900 Ft /m2

Műbőr falvédő-32 …

Műbőr falvédő-32 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
44 050 Ft helyett
39 645 FtEgységár: 39 645 Ft /db

Walnut dió PVC falpanel

Walnut dió PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 850 FtEgységár: 1 850 Ft /db

Barnwood Oak Ash Grey - …

Barnwood Oak Ash Grey - Szürke tölgy famintás falpanel Akciós ár:
11 800 Ft helyett
9 980 FtEgységár: 4 991 Ft /m2
Új

Műbőr falvédő-16 …

Műbőr falvédő-16 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
36 160 Ft helyett
32 545 FtEgységár: 32 545 Ft /db

Polistar Ametyszt zöld …

Polistar Ametyszt zöld polisztirol falpanel Akciós ár:
2 190 Ft helyett
1 990 FtEgységár: 1 990 Ft /m2

M-FLEX pvc téglamintás …

M-FLEX pvc téglamintás dekor panel-3 Akciós ár:
890 Ft helyett
690 FtEgységár: 690 Ft /db

MyWall DESERT falburkolat

MyWall DESERT falburkolat Akciós ár:
2 690 Ft helyett
2 390 FtEgységár: 2 390 Ft /db

Wine Cellar - Borospince PVC …

Wine Cellar - Borospince PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 850 FtEgységár: 1 850 Ft /db
Új

Interjú Barota Melinda lakberendezővel - Panellakások felújítása, ötletek és tanácsok

2019.11.03.

Interjú Barota Melinda lakberendezővel -  Panellakások felújítása, ötletek és tanácsok

A kreativitás mindig utat tör magának – ez nem volt másként Melinda esetében sem, aki már gyerekként élvezte, ha a könyvek nagyság szerint sorba voltak állítva Első interjúnk során a panellakásról beszélgetünk.

Tegyük fel adott egy panellakás, frissen vásárolva, nem túl előnyös állapotában. Meglátásod szerint mik az első lépések? Hogyan épüljön fel / szépüljön meg az adott lakás?

Az első dolog amit meg kell fogalmaznunk, hogy mi a felújítás célja, kinek készül a lakás. Teljesen más a végkifejlete annak az otthonnak ahol hosszútávon képzeli el magát egy család, más ha egy fiatalt fog szolgálni az ingatlan pár éven át és megint más ha egy albérlő számára újítjuk fel azt. Ha ezeket a kérdéseket megválaszoltuk, akkor tudjuk személyre szabni a terveket, mind a funkciók kialakítása, mind a színek, stílusok kiválasztása szempontjából. A költségkeret szabhat határokat, de az egyszerűségben is rejlik nagyszerűség, így nem kell lemondani a terveinkről, de érdemes egy fontossági sorrendet felállítani. Az alapok minőségi kivitelezése viszont fontos a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

Panellakás és más társasházi lakások esetén tartsuk be a munkaidőt, amikor mestereink zajolhatnak (hétköznap 8-18 óra között, szombati nap egy kis részében engedélyezett általában, vasárnap és munkaszüneti napon azonban tilos az indokolatlan zajkeltés, természetesen a társasház házirendje ettől eltérhet) és ne felejtsük el értesíteni a szomszédokat egy faliújság kiírással. Nyílászáró cserénél alkalmazkodni kell a ház képéhez és ne felejtsük el az engedélyeket beszerzni például egy kültéri klímaegység fali elhelyezéséhez (ha erkélyen nincs rá mód).

Na de nézzük a design oldalát a felújításnak! Vannak trükkök, melyekkel optikailag tudjuk nagyítani otthonunkat, ezek az apró fogások egy panellakás esetén különösen fontosak. Mire gondolok? Világos falszínekre, tükrök használatára, fények elhelyezésére, álmennyezetbe rejtett ledekre és egy-két olyan apróságra, ami a lakók személyiségét tükrözi és megragadja a tekintetet. Mielőtt megvennénk az első berendezési tárgyat, dekorációs elemet, nézzük át mi mindenre lesz szükség és hála az internet adta információáramlásnak könnyen beszerezhetjük a piac aktuálisan elérhető termékeit, így az összhang ellenőrizhetővé válik. Mert ez a cél! Harmóniát teremteni.

A stílus sokféle lehet. Egyik tulajdonosnak a skandináv stílus tetszik, mást a vintage, vagy a loft vonz. Ki döntött jól? Mindenki. Mindenki, aki a saját stílusát követi Szoktam javasolni, hogy fotómegosztó oldalakról mentsük le a kedvelt enteriőr képeket és látni fogjuk melyik stílus dominál majd a mappánkban, így tudatos vásárlókká válhatunk és egyszerűsíthetjük a beszerzés folyamatát. Ha bizonytalanok vagyunk ezekben, érdemes szakértő segítségét kérni, mivel hosszútávon fogjuk élvezni a felújítás eredményét.

-       Praktikusság a középpontban –

Mit ne tegyünk? A helyiségek egy panellakásban sokszor szűkösek és a falakat sem mozgathatjuk általában, így a minták, sötét színek nagy felületen való alkalmazásával, túl nagy méretű bútorokkal csak tovább rontjuk a helyzetet. A lomos lakás a harmóniát teszi tönkre. Ha nincs helye a vasalódeszkának, ha minden kipakolva van otthonunkban, káoszt érezhetünk. Szortírozzunk, gondoskodjunk tároló helyekről, törekedjünk a letisztultságra.

Ha ideáig eljutottunk, akkor jöhet a dekoráció. A hab a tortán, a lakás dísze. E nélkül csupasz, élettelen tud lenni az összkép. Vannak látványos dekor lehetőségek, például geometrikus mintát ábrázoló falfestések, tapéták, stílusos tükrök, képkeretek, és itt fontos megemlíteni a bőrpaneleket, melyek praktikusak is egyben. Kerülhetnek előszobába az ülőpad mögé, a hálószobában az ágytámla mögé / helyett, vagy épp a gyerekszobába falvédőként….
Számos lehetőség, ahol a KERMA textilbőr panelei igényes és egyedi megoldást jelenthetnek. Könnyű felragasztásának hála egy panelben is nagyszerűen alkalmazható és emeli az otthon nívóját. A fényes anyagok eleganciát, a matt felületek természetességet sugallnak. Válasszunk kedvünkre valót!

Ugyanez a kérdéskör akkor is ha az adott panellakás már rendelkezik bútorokkal, de túlzsúfolt, nem túl esztétikus, hogyan indulsz el a felújításban? Mik az alapvető lépések amit megbeszéltek az ügyfeleddel, milyen tanácsokkal, ötletekkel látod el?

Bizony van, hogy túl sok bútor vagy emlék vesz minket körbe és érezzük hogy valamin változtatni kellene, de érzelmileg ragaszkodunk dolgokhoz, vagy szimplán csak sajnáljuk kidobni, mert drágán vettük... ugye ismerős helyzetek? Manapság annyi szemetet termelünk és olyan pazarlás folyik, hogy támogatom az elképzeléseket, melyek újragondolják a régi tárgyak újrahasznosítását. Nem szeretem szórni a pénzt és irracionális költekezéseket folytatni, de szeretem a harmonikus otthonokat, ezért okos döntéseket kell hoznunk.

 

Mi a tanácsom annak aki épp ilyen szobában ülve olvassa a cikket? Hogy képzelje el milyen jó érzés lesz szortírozás után egy rendezettebb szobában pihenni esténként. Tegye dobozba a sok apró kedves emlékeket, nem kell szem előtt lennie mindennek. A kevesebb néha több. Ha szeretjük a dédi fotelét de nem illik a lakásba, akkor kárpitcserével, festéssel újjá varázsolhatjuk. Ha sok családi fotónk van, ne 1-2 darabot tegyünk ki minden falra, hanem válasszunk egy fotófalat és csoportosítsuk oda a képeket, sokkal látványosabb lesz. Ha pedig sajnáljuk kidobni a felesleges bútordarabot, gondoljunk arra, hogy valakinek fel is ajánlhatjuk. Családi otthonokba beadhatjuk, ingyen elvihetőnek meghirdethetjük. Még segíthetünk is vele, hát nem jó érzés!?

Képek:  www.instagram.com/melishdesign

Építőipari és lakberendezési cikkeket itt is olvashatsz: EBAU 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!