KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088


Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (70) 425 - 6688

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Fokos utca 14/a

H-P  8-16:00

Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

20 000 Ft-ig 1 990 Ft

20 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

Dió,keskeny …

Dió,keskeny gyalult-lakkozott Wallure fa falpanel Akciós ár:
34 900 Ft helyett
31 900 FtEgységár: 31 900 Ft /m2
Új

Műbőr falvédő-114 V-34 …

Műbőr falvédő-114 V-34 faldekoráció (200x75 cm Akciós ár:
36 160 Ft helyett
32 545 FtEgységár: 32 545 Ft /db
Új

Flows - Áramlat mintás 3D …

Flows - Áramlat mintás 3D falpanel Akciós ár:
5 990 Ft helyett
4 990 FtEgységár: 4 990 Ft /m2
Új

Espresso konyhai kávés PVC …

Espresso konyhai kávés PVC műanyag burkolat Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 850 FtEgységár: 1 850 Ft /db

Polistar Onyx polisztirol …

Polistar Onyx polisztirol falpanel Akciós ár:
1 890 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /m2

Műbőr falvédő-172 P-57 …

Műbőr falvédő-172 P-57 faldekoráció (200x75 cm Akciós ár:
37 525 Ft helyett
33 725 FtEgységár: 33 725 Ft /db

Műbőr falvédő-89 V-9 …

Műbőr falvédő-89 V-9 faldekoráció (200x75 cm) Akciós ár:
44 440 Ft helyett
39 970 FtEgységár: 39 970 Ft /db
Új

58391 relax Regul PVC falpanel

58391 relax Regul PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 850 FtEgységár: 1 850 Ft /db

Cullinans - Konkáv …

Cullinans - Konkáv négyszög 3D falpanel Akciós ár:
5 990 Ft helyett
4 990 FtEgységár: 4 990 Ft /m2
Új

Old Tree antik fa PVC falpanel

Old Tree antik fa PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 850 FtEgységár: 1 850 Ft /db

Interjú Szolnoki Lolita lakberendezővel!

2020.09.08.

Interjú Szolnoki Lolita lakberendezővel!

"Szeretem sok esetben keverni is a stílusokat, ezzel is csodálatos harmóniát lehet elérni. A titok a stíluskeverésnél a mértéktartás és a szélsőségek mellőzése."

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod? 

Első sorban az építészkarrierre gondoltam már gyerekkorom óta. 9 évesen döntöttem el, hogy az építészmérnök pályát választom, mindig mérnöki gondolkodásom volt. Egy ilyen irányultságú középiskolába mentem, majd az egyetemen is folytattam a tanulmányaimat. Miközben az egyetem vége felé jártam, már sok kötöttséget láttam ebben a szakmában, nem tudtam eléggé kiélni a kreativitásomat. A lakberendezés mindig érdekelt, így arra gondoltam, hogy elvégzem ezt a szakmát is, így az építészet szeretete mellett a kreatív oldalát is megfoghatom a tervezett épületeknek. Mivel mindkét szakma szeretete végig kísérte az életemet, így nem is volt kérdés, hogy ahogy tudok, belevágok ebbe is. Az egyetem mellett elkezdtem a lakberendezést, majd mindkét iskolában egyszerre végeztem, így teljes körűen, az épület tervezésétől, egészen a színválasztáson keresztül, a terek megfelelő kihasználásáig mindenben tudok segíteni az ügyfélnek. Nem kell egyeztetni az építésszel, egy helyen, egy személyben mindent megtalál a kedves ügyfél. Egy építőipari cégnél dolgozom, ahol kivitelezéssel is foglalkozunk, így egészen az alapoktól, a tervezés minden fázisával egészen a kulcsrakész állapotig mindent el tudunk végezni.


Miért szereted ezt a szakmát?

Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább? 

Szerintem ez a szakma minden szempontból összeszedett, teljes embert igényel. Rengeteg új helyzet áll elő, nincs két ugyanolyan tér, stílus, kívánság. Mindenki egyedi dolgokat szeretne, de mégis a „trendeknek” megfelelőt és esztétikusat. Ezeket a kihívásokat szeretem a legjobban, a változatosságot, a folytonos megújulást és a fejlődési lehetőséget.

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal? 

A legfontosabb, hogy egy húron pendüljünk. Én nem akarom megmondani, hogy neki mit kell akarnia, nem erőltetem az elképzeléseimet, de a megrendelőnek is meg kell érteni, ha valamit nem lehet, vagy nem úgy lehet, ahogy elképzelje. Fontosnak tartom, hogy megismerjem a személyiségét, családját, napi rutinját, mert így lehet megfelelően használható teret tervezni.

 

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban? 

Családoknak tervezek legtöbbet. A tendencia és a tapasztalat azt mutatja, hogy legtöbben a konyhát, a gyerekszobát és a nappalit nem tudják önmaguknak megvalósítani. Ezek valóban kissé nehezebb feladatok, ha mindenre odafigyelve foglalkozunk velük. Egy nappalinak ki kell elégíteni a család minden tagjának az igényét, legyen az gyermek, vagy idősebb korosztály.

 

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

Egyik feladat sem könnyebb a másiknál. Az üres lakás tervezésénél meg van kötve a kezünk sok esetben, mert a megrendelő gyakran konkrét elképzelésekkel jelentkezik, amikből nem enged, így ehhez igazodva kell végig vinni a feladatot. Az átalakítás folyamán sokszor fordul elő, hogy az ügyfél ragaszkodik bútorokhoz, tárgyakhoz, amiket be kell illeszteni az adott környezetbe, abban az esetben is, ha abszolút nem illik oda. Ilyenkor meg kell teremteni a környezetet ahhoz a bútorhoz, tárgyhoz, színhez, amihez ragaszkodik, de bele kell vinni a kívánt, ettől eltérő elképzeléseket is. Ebből kifolyólag mindkét típusú feladat kihívás, én személy szerint egyaránt szeretem mindkettőt.

 

Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy? 

Egy konyhatervezés volt az eddigi kedvencem, a megrendelőnek voltak elképzelései, mégis kiforratlan volt még. Több problémával is szembesültünk a tervezés folyamán, ilyen volt az, hogy az ablak és a fal közt, amire került a konyha, alig 20 cm volt összesen, így lépcsőzetesen ugrik ki a síkból a bútor. Kamra nem került elhelyezésre a helyiségben, így meg kellett oldani, hogy kamraszekrény töltse be ezt a szerepet, illetve modern bútor lévén nem lehet lomos, így minél több dolgot el kell nyelnie. Mivel a kedves ügyfélnek már nehezére esik egy-egy főzésnél hosszan emelnie a kezét, így a főzőlapnál leengedtük megfelelő méretűre a pultot. A végeredmény egy mindent elnyelő, modern, letisztult bútor lett beépített eszközökkel, az ügyfél minden különleges igényével összhangban.

 

Hogyan lehetséges lépést tartani a folyamatosan megújuló divatirányzatokkal? 

Ez egyszerű. Minden kiállításra elmegyek, amin lehetőségem nyílik részt venni, illetve napi szinten figyelem az erről szóló cikkeket és oldalakat. Mivel ez nem csak egy munka, hanem szenvedély és hobby, így nem esik nehezemre napi szinten tájékozódni a legújabb trendekről és divatirányzatokról.

 

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben? 

Nagyon szeretem a modern és a Bauhaus stílust, emellett nagy kedvencem a skandináv és az ipari. Szeretem sok esetben keverni is a stílusokat, ezzel is csodálatos harmóniát lehet elérni. A titok a stíluskeverésnél a mértéktartás és a szélsőségek mellőzése.

 

Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?

A saját otthonunkban a világos, meleg színek dominálnak. Fehér, barna, bézs. Szeretem ezeket a föld színeket, nagyon megnyugtatnak. A falakat saját magam által festett képek díszítik, a bútorok, falak és burkolatok mind a barna valamelyik árnyalatában jelennek meg, az ajtók pedig fehérek. Az otthon nekem mindig a megnyugvást és a melegséget jelenti, így természetesen ennek fényében rendeztem be és választottam a színeket.

 

Egy lakberendezési munka közben mennyire köszönnek vissza a számodra aktuálisan kedvelt stílusjegyek? 

Mivel rengeteg stílust kedvelek, így természetesen visszaköszönnek. Minden stílusnak megvan a maga szépsége, így nem tudok olyan munkát mondani, amiben nem köszönt volna vissza számomra kedvelt stílusjegy.

 

Lehet-e tudni, milyen meg nem valósított terveid vannak még a lakberendezés terén? 

Rengeteg nem megvalósított tervem van, mert rengeteg ötletem van ilyen téren. Elsősorban szeretnék egy kisebb bemutatótermet létesíteni, ahol szín- és anyagmintákat lehet megtekinteni, majd szeretnék szerkeszteni egy katalógust a megvalósított munkákból, hogy ösztönzőleg hasson az ügyfelekre. Néhány tervem még nem publikus, de az oldalamról mindenki időben értesülhet a fejleményekről.

 

Kik keresnek meg leginkább a falpanel megoldásokkal, illetve Te kiknek ajánlod ezeket? 

Szívesen alkalmazom a falpaneleket gyerekszobában, előtérben, illetve hideg falfelületeken. Leginkább családoknak szoktam ajánlani, kisgyerekeknek ágy mellé falvédőnek, nappaliba dekor- és/vagy tv falnak, előtérbe cipős szekrény fölé. Számtalan előnye van, tökéletesen alkalmas falvédőnek, koszolódás elkerülésére, szimplán dekornak, hideg falak melegebbé tételéhez, így mindenkinek ajánlom, akinek ezek közül bármelyikre szüksége lehet.

 

Szerinted mitől egyediek a Kerma bőrpanelek? 

Rengeteg színben és formában kapható, illetve tisztítható a felülete, így bármilyen helyiségbe beilleszthető. A panelek sokszínűsége és variálhatósága okán mindenhol megszüntethető az üres, unalmas fal, ezzel bármilyen helyiséget fel lehet dobni, legyen az ügyfélváró, hálószoba, vagy recepció.

 

Minden bizonnyal örömmel mondható, hogy elfoglalt lakberendező vagy. De mégis kevés szabadidődben hogyan töltődsz fel, hogyan kapcsolódsz ki? 

Szabadidőmben általában a munkám másik oldalát fogom meg, így átalakítok, festek, tapétázok, rendezgetek. Szívesen barkácsolok és készítek egyedi dolgokat, például macskabútort, kutyaházat, de a varrás sem áll tőlem távol. Az otthonunk tele van egyedileg készített díszekkel, asztali kiegészítőkkel, festményekkel, függönyelkötővel, de bármit elkészítek, ami éppen eszembe jut.

Szolnoki Lolita lakberendező Facebook oldala


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!