KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088

Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (30) 610 - 4933

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Galamb utca 6.

H-P  8-16:30  Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

www.royalfutar.hu

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

30 000 Ft-ig 1 990 Ft

30 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

52870 szürke kő Regul PVC …

52870 szürke kő Regul PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db
Új

PYRMONT mennyezeti burkolólap

PYRMONT mennyezeti burkolólap Akciós ár:
1 090 Ft helyett
890 FtEgységár: 890 Ft /m2
Új

Star polisztirol panel

Star polisztirol panel Akciós ár:
1 890 Ft helyett
1 600 FtEgységár: 1 600 Ft /m2
Új

M-FLEX pvc dekor panel-13

M-FLEX pvc dekor panel-13 Akciós ár:
890 Ft helyett
690 FtEgységár: 690 Ft /db
Új

Dió,keskeny …

Dió,keskeny hasított-lakkozott Wallure fa falpanel Akciós ár:
33 000 Ft helyett
29 699 FtEgységár: 29 699 Ft /m2

Virágok KERMA-32 nyomtatott …

Virágok KERMA-32 nyomtatott műbőr falikép Akciós ár:
28 125 Ft helyett
25 310 FtEgységár: 25 310 Ft /db

Rock szürke polisztirol …

Rock szürke polisztirol falpanel Akciós ár:
3 190 Ft helyett
2 900 FtEgységár: 2 900 Ft /m2

Műbőr falvédő-156 P-17 …

Műbőr falvédő-156 P-17 faldekoráció (200x75 cm Akciós ár:
32 870 Ft helyett
29 600 FtEgységár: 29 600 Ft /db

Waves 3D falpanel

Waves 3D falpanel Akciós ár:
5 990 Ft helyett
4 990 FtEgységár: 4 990 Ft /m2

Hold KERMA-65 nyomtatott …

Hold KERMA-65 nyomtatott műbőr falikép Akciós ár:
42 186 Ft helyett
37 970 FtEgységár: 37 970 Ft /db

Otthon varázsló...beszélgetés Rácz Karolina lakberendezővel.

2018.04.16.

Otthon varázsló...beszélgetés Rácz Karolina lakberendezővel.

A számos közös munka és a személyes ismeretség tette egyértelművé, hogy riport sorozatunk következő alanya Rácz Karolina lakberendező legyen. Látva és ismerve Karolina munkásságát, az alábbi idézet jutott az eszembe:
“Az otthonteremtés legyen szeretetteli munka, hiszen az egyik legnagyobb élvezet az életben.”

Az elmúlt évek és jelenlegi közös munkák alkalmával is azt látjuk, hogy ezerrel pörögsz, figyelmed minden apróságra kiterjed, maximálisan az ügyfélért vagy,
de valahol mégis szeretettel teszed mindezt. Honnan ez a sok energia benned?

Az igen kedves felvezetődben talán megvan a válasz is kérdésedre. A sok-sok energia, ami generálódik: a munka és az emberek iránti szeretetemből fakad elsősorban. Ez a szakma mindinkább hivatás  számomra, valamiféle küldetés is talán, aminek célja, hogy az embereket egy harmonikusabb, stílusosabb otthonba varázsoljam. Ezáltal lehetőséget adva nekik, hogy egy minőségibb mindennapokat éljenek meg, elérhető szolgáltatás mellett.

A változás örök... Miben vagy másabb ma, mint például évekkel ezelőtt?

Valamilyen szinten ugyanaz az ember vagyok, mint akkor, mikor eldöntöttem, hogy ezt a hivatást választom. Hiszen ugyanazok a céljaim és az értékrendem. Ami változott talán, azok a tapasztalataimból fakadnak. Próbálok sokrétűbben gondolkodni, és előrelátóbb lenni, hiszen így tudjuk eredményesebbé tenni a végeredményt.

Mesélj nekünk egy kicsit a kezdetekről! Mi, vagy ki volt az, ami ezen a pályán elindított? Volt-e valami konkrét élmény, életérzés, ami miatt a lakberendezést választottad?

A kezdetek...? Igen. Legnagyobb motiváció én magam voltam, hiszen mindig arra törekedtem, hogy az otthonomban töltött idő minőségi és meleget árasztó legyen. S talán ezt az érzést szerettem volna átadni, hogy kicsit több legyen az emberek számára otthonuk, mint falak és tárgyak. Egy megnyugvást, jóérzést és biztonságot árasszon, ami összehozza az embereket, és szeretettel, örömmel mennek haza. Motivációm a szüleim. Nekik köszönhetem ezt az igényt, hiszen ők mindig arra törekedtek, hogy otthonunk lakájos legyen és rólunk szóljon, ne más emberekről.

Életünk első nagy dolgaira általában jól emlékszünk. Mi volt az első megbízatásod a belsőépítészet terén, hol dolgozhattál elsőként lakberendezőként?

Első nagyobb megbízásom, illetve megbízásaim egyszerre 2 nagy munka volt. Egy luxusapartman és egy családi ház. Szabad kezet és egy kulcsot kaptam... Ez egy frissen végzett lakberendező számára óriási kihívás. A végeredmény: mindkét munkám szaklapokban jelent meg. (Szép Lak, Orientál Design).

Biztos van olyan megbízatásod, munkád, amire a legszívesebben emlékszel, vagy a legbüszkébb vagy, melyik ez?

Minden munkámra szívesen emlékszem vissza, hiszen minden megbízás egy új kaland is egyben. Színes egyéniségek szimpatikus értékrendekkel.

Talán sokaknak ismerős lehetsz arcról, ha személyesen nem is ismernek még, mert több alkalommal szerepeltél a TV-ben. Például a TV2 falforgatók című műsorában is láthattunk nem egyszer. Milyen volt a forgatás, milyen élményekkel gazdagodtál ezen a téren?

Igen, talán minden szakmabeli számára egy elismerés, ha felkérést kap a médiától valamilyen formában. Így lehetőség nyílik kicsit megmutatni és megmérettetni magunkat. Én ilyen szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hiszen több helyen lehetőséget kaptam a nyilvánosságra. Rádióban, szaklapokban, helyi és országos TV-nél. A Falforgatók egy érdekes élmény, ami leméri az ember felkészültségét, szakmai tudását és talpraesettségét, és nem utolsó sorban emberségességét. Hiszen ebben a műsorban úgymond gyorsított eljárásban folyik minden, s néha-néha nemcsak a hozzáértés, de a pszichológia is nagy szerepet kap. Hogyan kezeljünk egy kialakult, nem várt helyzetet, feladatot. S talán amellett, hogy ismertséget, visszaigazolást adott, talán fontosabb az a megerősítés, hogy a szakmai felkészültség, rálátás és emberi módon való eljárás mindig eredményesebb.

Jellemezd egy kicsit a Carol Fantasy-t! Milyen stílusjegyek, színvilág, anyagok jellemzik a munkáidat?

Carol Fantasy jellemjegyei:
talán az otthonos elegancia. Megbízóimat ebbe az irányba próbálom terelgetni... hiszen mindkettő fontos. Szeretem az átlátható tereket. 
Tiszta, pasztell színekkel. Színesíteni mindig kiegészítőkkel, új anyagok használatával szoktam.

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

Egy új lakás, ház profilját megtervezni mindig könnyebb feladat szerintem, mert ott több a lehetőség. Egy meglévő otthon átalakítása a falak(főfalak), esetleg meglévő tárgyak, bútorok és kötöttségek miatt kevesebb lehetőséget adnak,  ami nem jelenti azt, hogy valamelyik is kevésbé kedvesebb számomra, mert másfajta kihívást nyújt.

Egy lakberendező a komplett kivitelezés mellett számos praktikus, ötletes lakberendezési tanáccsal láthat el minket. Aki még nem dolgozott együtt lakberendezővel, az hogyan képzelje el ezt az együttműködést ügyfél és lakberendező között?

Többféle lehetőség közül választhat a potenciális ügyfél. Lehet egyszeri, alkalomszerű és teljes körű szaktanácsadás.  Ez mindig ügyfélfüggő. 
Természetesen előnyösebb, ha egy felújítást, építkezést végig kísérünk,
 hiszen így lecsökkenthetjük a minimumra a hibalehetőségeket. Továbbá az adottságokból a legjobbat próbáljuk kihozni az ügyfél számára. Ennek feltétele: az ügyfél, szakipar és tervező közötti kontakt.

Szerinted a divat hatással van a lakberendezésre?

Igen. Trendek mindig vannak és lesznek. Ami egy jó dolog, hiszen ettől lesz színesebb, változatosabb és megújuló egy tér. Viszont nem hiszem, hogy az aktuális trend a mérvadó, hiszen egy otthon személyre szabott.

Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?

Otthonomra jellemző, ami a munkámban is előteret kap. Fontos volt számomra a személyesség,egyediség, otthonosság, harmónia, praktikum és elegancia. 
Ez a színekben és anyagok használatában is fellelhető.

Munkáinkban az egyik közös pont a falpanel és azon belül is a műbőr falburkolatok. Már számos megrendelődnek terveztél be műbőr falpanelt. Mely helyiségekbe, milyen méretekben és színekben ajánlanád? Mi az ami a falpaneleket egyre kedveltebbeké teszi?

Nagy örömmel fogadtam ezt az új lehetőséget,hiszen a megújulás mellett egy új praktikum is teret kaphat,ami egy jó dolog. Sokat dolgozom műbőr panelekkel,mert sok pozitívum szól mellette. Könnyen kezelhető,színesít,szigetel,tartós és elegáns. A méret és szín meghatározója,hova,milyen céllal és mekkora helyiségbe tervezem be.

Szabadidődben mivel foglalkozol szívesen, mivel töltődsz fel?

Ez egy érdekes kérdés...
kevés a szabadidőm, így feltöltődni is a munkám által adott szépség tölt fel a mindennapokban, családom és barátaim által nyújtott jóérzés mellett. Valahol vékony a mezsgye a kettő között, hiszen minden elvégzett megbízás után azt érzem bővült a családom... :)

vissza