KERMA DESIGN falpanel és falburkolat webáruház

Kapcsolat

KERMA DESIGN Kft

Ügyfélszolgálat:   06 (52) 792 - 949

                              06 (70) 638 - 6088


Cégvezetés:         06 (70) 636 - 9779

Marketing:            06 (70) 425 - 6688

E-mail:                  info@kerma.hu

BEMUTATÓTEREM:

4030 Debrecen, Fokos utca 14/a

H-P  8-16:00

Sz-V  Zárva

SZÁLLÍTÓPARTNERÜNK:

https://gls-group.eu/HU/hu/home

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG:

20 000 Ft-ig 1 990 Ft

20 000 Ft FELETT INGYENES

Akciós termékek

WELLE-2 mennyezeti burkolólap

WELLE-2 mennyezeti burkolólap Akciós ár:
1 490 Ft helyett
1 190 FtEgységár: 1 190 Ft /m2

Műbőr falvédő-102 V-22 …

Műbőr falvédő-102 V-22 faldekoráció (200x75 cm Akciós ár:
42 720 Ft helyett
38 450 FtEgységár: 38 450 Ft /db

Marbet Rock bézs kőhatású …

Marbet Rock bézs kőhatású falpanel Akciós ár:
3 290 Ft helyett
2 990 FtEgységár: 2 990 Ft /doboz

Flamingók-2 nyomtatott …

Flamingók-2 nyomtatott műbőr falvédő Akciós ár:
67 500 Ft helyett
54 000 FtEgységár: 54 000 Ft /db
Új

M-FLEX pvc csempemintás …

M-FLEX pvc csempemintás dekor panel-13 Akciós ár:
890 Ft helyett
690 FtEgységár: 690 Ft /db
Új

10+2 db Wind polisztirol …

10+2 db Wind polisztirol falpanel Akciós ár:
32 280 Ft helyett
22 900 FtEgységár: 22 900 Ft /csomag
Új

OAK BLACK / fekete tölgy …

OAK BLACK / fekete tölgy 45cm x 15m Akciós ár:
10 500 Ft helyett
9 450 FtEgységár: 9 450 Ft /db

Lány nyomtatott műbőr …

Lány nyomtatott műbőr falikép Akciós ár:
45 000 Ft helyett
40 500 FtEgységár: 40 500 Ft /db
Új

PARIS-2 mennyezeti burkolólap

PARIS-2 mennyezeti burkolólap Akciós ár:
1 490 Ft helyett
1 190 FtEgységár: 1 190 Ft /m2
Új

Grey Seam csempe PVC falpanel

Grey Seam csempe PVC falpanel Akciós ár:
2 000 Ft helyett
1 690 FtEgységár: 1 690 Ft /db

Minden amit a Wallart 3D falpanel felrakásáról tudni kell!

2012.09.24.

Minden amit a Wallart 3D falpanel felrakásáról tudni kell!

Részletes felrakási útmutatónkban bizonyára mindenki talál hasznos információt és bízunk benne, hogy segítség lesz kezdőknek, kivitelezőknek egyaránt. Olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt!

1. LÉPÉS: szükséges anyagok és eszközök
nedves rongy és víz
kés, pvc vágó kés
350-es csiszolópapír
szintező és ceruza a jelöléshez
fém vonalzó
alapozó / tömítő
ragasztók a szereléshez: (1) spray kontaktragasztó (2) víz bázisú folyékony ragasztó (3) kétoldalas ragasztó

 

2. LÉPÉS: kezdeti felület-előkészítés
A terméket lehetőleg viszonylag sima síkfelületre rakjuk fel. A felület legyen tiszta, száraz és törmelékmentes. Minden nagyobb lyukat vagy súlyosabb károkat, amelyek zavarhatják a felrakást, ki kell javítani. Ha fényes vakolt vagy festett a falfelület, akkor durvára kell a felületet csiszolni a ragasztáshoz.

 

3.LÉPÉS: falpanel  előkészítés
Paneleknek kell 48 óra abban a környezetben ahova felrakva lesznek, hogy felvegyék a szobahőmérsékletet.

Ellenőrizze paneleket a ragasztás előtt, hogy az élek és az oldalak nem igényelnek e vágást. Mindenre gondosan ügyelnek a gyártás során, de néhány régebbi állományban még mindig lehet találkozni kisebb hiányossággal, ezért kérjük, ellenőrizze a felrakás előtt.

4. LÉPÉS: falpanelek felrakása

El kell dönteni, hogy a felrakás faltól falig, egy lebegő designban, egy csíkban, stb… legyen. Fontos, hogy ezt a jól át kell gondolni a megkezdés előtt. Ha nem biztos benne, fektesse le a paneleket a padlóra, vagy rajzoljon egy rácsot a falon, hogy segítsen eldönteni.
Ha a tervezett helyen konnektor vagy villanykapcsoló található, biztonsági lemezekkel le lehet fedni őket, hogy a termék alatt rejtve maradjon. Ezt egy villanyszerelővel kell elvégeztetni. A panelek vághatóak, festhetőek. A panelek tetszés szerint variálhatóak. A végeredmény csak a fantáziánkon múlik.

 

Választható felrakási módszer 2. (csempeszerűen, fugázó kereszttel)

 

A 3d falpaneleket használhatjuk, felhelyezhetjük a csempékhez, járólapokhoz hasonlóan is, moduláris formában is, ami azt jelenti, hogy a panelek nem réskitöltéssel, a hézagok kiglettelésével történik, mivel a panelek nem érintkeznek közvetlenül egymással, hanem közöttük egyenletes távolság van. Az egyenletes különbséget a hidegburkolásnál használt csempe fugázó kereszttel végezhetjük el. Használhatjuk a kerámia keresztet, mint a vezető. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy felrakja a terméket. A felrakás előtt fesse le a paneleket egy rétegben, majd száradás után a terméket egyszerűen ragassza a falhoz és vezetőnek használja a fugakereszteket. A ragasztó száradását követően távolítsa el a fugakereszteket, majd fesse át a paneleket és a falat a kívánt színre. Érdekes, egyedülálló hatást érhetünk el, ha a falat előre egy másik, eltérő színnel fessük le mint a paneleket. Ebben az esetben a paneleket 2 rétegben készre fessük, mert az eltérő falszín miatt a ragasztást követően erre már nincs mód.

A legelterjedtebb és általában használt felrakási mód a panelek folyamatos, összefüggő elhelyezése a kívánt falfelületen. Az igényes, tökéletes eredmény érdekében kérjük, kövesse a gyártó utasításait és az ajánlott ragasztót használja!

Az első lépés, hogy a 3d paneleket csomagoljuk ki és hagyjuk a terméket 48 óráig a felrakás helyszínén akklimatizálódni. Az különböző helyiségekben, a zárt csomagolás, és a szállítás miatt a páratartalom bizonyosan eltérő értékei miatt szükséges a paneleket a felrakást megelőzően a kivitelezés helyén kicsomagolt állapotban „pihentetni”.

Ha azt észleli, hogy a panel egy kissé meghajolt, akkor óvatosan kell hajlítani, hogy egyenes legyen, mert csak a sima panelek tapadnak megfelelően a falhoz. Kiemelt figyelmet szenteljen a szélekre, és biztosítja, hogy azok közel 100%-os lapos, sima felületűek legyenek amennyire csak lehetséges.

Ragasztás előtt ellenőrizze, hogy a panelek hibátlanok, nincs rajtuk esetleg semmilyen gyártási hiba. A paneleket célszerű a felhelyezés előtt egy rétegben lealapozni a kívánt színre. A száradást követően vigyük fel az ajánlott ragasztót a panel hátuljára, majd szorosan helyezzük egymás mellé. Figyeljünk arra, hogy minél kevesebb hézaggal dolgozzunk, mert ha a panelek tökéletesen illeszkednek, akkor a fugázás, hézagkitöltés is kevesebb és könnyebb lesz. A felhelyezést követően a felesleges ragasztót egy nedves ronggyal távolítsuk el. Figyeljük arra, hogy a rongy ne legyen durva, vagy esetleg ne eressze a színét.

Kerüljük a túlzott törölgetést is, mert ha a rongy túl nedves, akkor kárt okozhat a panel felületén (kioldja a cellulózt), ez főleg a még festetlen paneleknél lehet gond.

A Wallart felrakási útmutató letölthető itt: Letöltés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!